Het internet, de avonturen van mijn website.
Dit stuk heb ik geschreven op 23 Februari 2013 toen mijn website al voor drie kwart klaar was en binnenkort de plaats over zal nemen van mijn oude. Waarmee hij zichtbaar wordt voor iedereen.

Visietekaartje ontwerp. 

Ik hoop dat die voor een ieder net zo leuk zal zijn om door te snuffelen en met veel plezier regelmatig even wordt bezocht.

In het begin van mijn studio was er geen internet, althans dat was voor mij nog onbekende materie. Ik ben dus begonnen met het adverteren in de plaatselijke weekbladen en met advertenties in de telegraaf, ja de papieren versie ervan.

Ook een computer was voor mij iets onbereikbaars en veel meer dan ooit een cursus Word Perfect van 6 weken was ik nooit gekomen. Inmiddels was dat ook al lang weer verouderd.

Toch was ik vast besloten mijn eigen studio te gaan starten en te maken tot een succes, dat was mijn droom en daar ging ik voor.

Een mailadres, ja dat had ik, maar daar was ook ongeveer alles mee gezegd. Dus in mijn begintijd reed ik drie a vier keer per week bij een goede vriend (jaren later heeft hij me ten huwelijk gevraagt) langs om bij hem op zijn computer mijn mail te checken en mensen een antwoord te kunnen geven.
Gezellig dat wel want natuurlijk dronken we dan ook samen koffie, praten en terwijl ik daarmee aan de gang ging, kookte hij het eten. Vaak moest ik dan mijn antwoord mails onderbreken omdat het eten klaar was voor dat ik ze allemaal beantwoord had.
Het beantwoorden van de mails nam wel de grootse tijd van het gezellig bij hem zijn in beslag.

Typen? Eeehhhh, ja maar dat was nog zoeken naar de letters (althans waar op het toetsenbord zaten die) en al zoekende drukte ik dan met mijn vinger zo een toets in, keek op het beeld scherm, alvorens opzoek te gaan naar de volgende letter. Dus ja een paar mails kosten op die manier al aardig wat tijd.
En als je dan rekent dat het spreekwoord is “snelheid is herhaling” kan een ieder zelf het volgende al zien aankomen. De herhaling kwam pas weer een paar dagen later bij mijn volgende post visitebezoek, dus snelheid tja…..

Uiteindelijk was er nog een spreekwoord dat van toepassing bleek, (vaak uitgesproken door een voormalig voetballer), ieder voordeel heeft z’n nadeel…of was het nou ieder nadeel heeft z’n voordeel. Maar goed.
Mijn broer was failliet gegaan met zijn bedrijf en vanwege de registratie die daarbij kwam niet instaat om een contract voor wat dan ook op zijn naam te krijgen en ja hij wilde toch graag een telefoon (mobiele wel te verstaan).
En nu bleek dat bij het afsluiten van een 2 jarig contract de profider er een computer bij cadeau gaf. En één plus één werd dan al snel ook twee.
Het contract kwam op mijn naam te staan, de mobiele telefoon was voor hem en de bijgeleverde computer kwam bij mij.
Het eerste grote opstakel was hiermee opgelost, voor zowel hem als mij dus.

Ik had een computer. En draaide mijn sessies in een studio te Bussum waar ik met een collega Mrs een goed contact had. Door haar leerde ik veel en ze nam me mee op mijn eerste stappen op dat grote internet, maakt o.a. een profiel voor mij aan op……. En zij maakte mijn eigen internet community (de voorloper van de website in mijn beleving, zoals die er tegenwoordig zijn).
Die internet community bleek mijn uitdaging en ik maakte daarop groep na groep(onderdeel na onderdeel) om hem aan te kleden en al snel kwamen er steeds meer leden die er lid van werden. De topics en onderwerpen die ik in die groep had aangemaakt heb ik nog steeds op mijn computer, net als mijn ledenlijst van toen.
Ondanks dat deze community toch al snel een soort van dagtaak werd (bijhouden van de leden, goedkeuren, verwijderen, enz en het mooi maken en onderhouden van mijn community was het toen al mijn lust en mijn leven.

Tja, en dan was er ook nog een chat (MSN). Ja en via dat kun je gesprekken voeren met mensen en ook dat werd best een uitdaging en in de loop der jaren heb ik inmiddels heel veel en heel erg leuke, mooie, diepe, en soms ook best emotionele gesprekken gehad. Meestal alleen gesprekken, soms ook een opdrachtje of een beetje stoken met subs die zowel zij als ik allebei via de chat hadden.

De internet tijd werd “volwassen” en voor zover mogelijk groeide ik mee op met datzelfde internet. profielfoto website. Met deze is mijn website ooit begonnen boven de buttons en op mijn indexpag.

Wat was ik dan ook trots toen mijn collega aangaf een website voor mij en met mij samen te willen maken. Eén van de dingen die ik me nog heel goed kan herinneren was haar uitspraak “goed ga maar eens zoeken wat je dan erop wilt hebben”. Waarbij ze doelde op dingen als achtergrond, plaatjes, buttons en meer van dat soort dingen.
Toen ik een tijd later weer bij haar was en zij vroeg wat ik allemaal had gevonden, durfde ik bijna niet te zeggen Niets. Ik had de vraag aangehoord, opgeslagen, maar geen idee gehad waar je dat dan moet zoeken en ook niet het lef gehad om te vragen waar of hoe. Dus ik had niets.
Ze keek me aan, riep iets van “nou lekker dan”, liep naar haar computer toe waarbij ik haar op de voet volgde, ging daarop rammelend heen (zoals ik dat toen nog noemde). En in een tijdsbestek van een paar uur hadden we, of eigenlijk zij, van alles gevonden. De eerste beginselen waren er van wat later mijn website zou gaan worden.
Mijn eerste avatar foto (die toen boven mijn buttonknoppen kwam te staan en op mijn indexpagina, werd even gemaakt door haar met een simpel cameraatje waarbij ik stond in de huiskamer voor een stukje witte muur.

Uiteindelijk waren de eerste paar pagina’s geboren en zou ze mij gaan leren hoe ik nu zelf iets kon bijmaken, aanvullen, veranderen, uitbreiden, enz.
Ja alles om de/mijn website zelf mooi te kunnen maken, uit te kunnen breiden en te onderhouden met spannende nieuwe dingen als teksten, foto’s.
Althans dat was het plan.

Al snel bleek dat toch niet zo heel erg eenvoudig te zijn als zij van te voren bedacht had (en ik overigens ook). Vaak waren er de momenten waarop ze iets een dikke twintigtal keren had voorgedaan, mij aankeek, haar gezicht enigszins betrok en ik haar hoorde zeggen “je snapt het niet hè?”. En ik niet veel meer kon dan dat alleen maar bevestigen. Hoezeer ik ook mijn best deed het was en bleef abracadabra voor mij. En te lange leste riep ze dan “wacht maar, ik doe het wel even, anders zitten we hier morgenochtend nog”

Uiteindelijk is het mij dan toch gelukt om zelf pagina’s te kunnen maken, plaatsen. Foto’s en gifs te kunnen plaatsen en ook nog daar waar ik ze wilde hebben. En natuurlijk te up loaden naar de server.
Al moet ik toe geven dat in de loop der jaren er ooit een extra deel website is ontstaan/heb gebouwd (die hangt nu nog ergens want hoe ik dat had gepresteerd en hoe dat te ontdoen, heeft nooit meer iemand een antwoord/oplossing op gevonden). En de keren dat ik haar in een soort van blinde paniek belde omdat ik iets had gedrukt/geklikt wat niet de bedoeling was (de computer ging dan dingen vragen waarop je ja, nee, of annuleren moest klikken), maar aangezien ik niet wist/begreep wat er gevraagd werd, wist ik ook niet wat te klikken. En als ik het al puur op gevoel deed/probeerde, was het meestal fout.

En ja, dan was er nog die ene zin die ze ooit had uitgesproken. Als je iets verkeerd klikt in je community en het is weg, dan kan je het toch nog terug halen. Maar als je website vraagt “weet je het zeker” en je klikt dan ja, dan is het echt weg.
En die zin, ja die zin, die zit vast om nooit meer te vergeten. Dus een verdere uitleg is hier niet meer nodig zeg maar.

Maar uiteindelijk werd mijn website MIJN “kindje”

De rest zoals men zegt is “Historie”.

En dan,
Dan ineens ben je voor het weet een klein decennia later/verder. En is een computer die je als “truc” dus in 2004 kreeg inmiddels hoog bejaard in computertermen. En eigenlijk dus nu allang aan vervanging toe. De jongeman die jouw computer werkend houd (een ICT er) en die je kunt bellen als er iets niet werkt of opgeschoond moet worden roept spontaan dingen als “ nou het verbaast me hoe snel hij nog is gezien de leeftijd, en hoe goed die het nog steeds doet, gezien de leeftijd. Je hebt er echt mazzel aan”. Maar in dezelfde adem verteld hij dat als ik een nieuwe computer nodig mocht hebben het besturingsprogramma van mijn website daar niet meer opzit. En zoekend op het internet komt hij er achter dat de jongste versie van mijn besturingsprogramma van 2003 nog binnen te halen is. En blijkt dat ik de versie van 2000 heb , een 3 jaar eerder dus. Wat het een einde verhaal maakt eigenlijk.
kom hier

Al jaren krijg ik complimenten over mijn website en al jaren krijg ik van dees en geen een aanbod om voor mij een nieuwe website te bouwen. Al jaren houd ik het allemaal af. Ik ben trots op mijn “kindje”, het is mijn “kindje” en ik heb hem gekregen en hij is mij heel dierbaar en belangrijk daardoor.
Nooit had ik gedacht aan dingen als hoog bejaard en iets wat gewoon niet meer bestaat op een gegeven moment.

Nu was het dan toch zover, of in elk geval zou het echt zover kunnen komen en dat moest ik toch echt voorblijven. Via mijn computer ICT er was ik eerder al in contact gekomen met een andere jonge man die ik eerder al een paar keer had gebeld voor hulp met mijn website. Want ja ook als je iets al jaren hebt wil het niet ook zeggen dat er nooit iets fout gaat.
En dus was één en één wederom opgeteld twee en na overleg met z’n drieën mijn twee computerboys (zoals ik ze inmiddels noem) en ik, was mijn besluit genomen. Het is tijd om mijn “kindje” naar volwassenheid te helpen en dus over te gaan op een nieuw besturingsprogramma en een nieuwe website te bouwen.

En mijn “kindje” blijft mijn, dus heel veel is bekend/herkenbaar op mijn nieuwe site. Tegelijkertijd ook de uitdaging voor mij om met nieuwe mogelijkheden aan de gang te gaan en hele nieuwe dingen in te brengen die mijn website nog mooier maken dan die altijd is geweest.

Uiteindelijk blijft natuurlijk voorop staan mijn website, ben ik. En ik wordt niet ineens heel iemand anders, maar ik groei wel en dingen in mij zijn veranderd door de jaren heen. En zo ook is mijn website, mijn “kindje”, Ik.

Ergens in deze hele overgang kreeg ik ook nog een super compliment van Peter, 1 van mijn computerboys (de gene van de website). Hij zei;
Je bent een digibeet, maar mijn complimenten, want je doet het toch maar allemaal zelf.

 

Hoe de overstap verlopen is heb ik bijgehouden op FL en in mijn gastenboek om jouw mee te kunnen laten leven.

Nu staat het ook hier. muis en rat

5 Februari: Momenteel wordt er hard gewerkt aan mijn website (Mrs-Jacqueline.nl) om deze over te zetten op een andere server.

11 Februari: De website vordert gestaag nog niet zichtbaar voor de "buitenwereld" maar de eerste pagina's zijn al aardig ingericht, nieuwe buttons zijn gemaakt en geplaatst, en nieuwe pagina's ontstaan. Veel dingen om nog over na te denken (nieuwe mogelijkheden geven nieuwe perspectieven/uitdagingen). Het wordt mooi.
Natuurlijk ook ruimte voor nieuwe foto's.

13 Februari: Gisteren van 11.00 uur 's morgens tot in de late uurtjes van 01.00 uur bezig geweest met het maken en overzetten van pagina's op mijn nieuwe website. Bij bestaande pagina's ook her en der al iets nieuws toegevoegd. Een nieuw besturingsprogramma geeft ook hele leuke nieuwe uitdagingen om te kunnen doen.
Nee, nog niet zichtbaar voor mijn mensen maar wel denkend aan mijn mensen. En natuurlijk een ieder die nieuwsgierig is en in de nabije toekomst ook weer mijn website graag rondsnuffelt om af te kunnen spreken.

15 Februari: Alle Gedichten die ik in de loop der tijd heb mogen ontvangen zijn vandaag over gegaan. En de Kerst pagina met de verslagen is ook mee verhuist, natuurlijk kan die niet achter blijven.
Mijn streven nu, is om met 10 dagen in de lucht te gaan.

17 Februari: Inmiddels is de website ook mobiel proef. Ja, ook op je mobiel kun je binnenkort gewoon genieten van de website die goed op je schermpje komt.
Tussen de sessies door momenteel ben ik alleen maar achter de computer, bezig met overzetten en herinrichten. Gisteren bezig geweest mijn (studio)verslagen over te zetten. Tja, ik betrapte me erop ze stuk voor stuk weer allemaal te lezen en realiseerde me dat ik eigenlijk toch wel heel veel mooie cadeautjes heb ontvangen in de loop der jaren.
Vandaag komen de rollenspellen klaar.

19 Februari: Inmiddels behoorlijk last van vierkante ogen na zoveel dagen, zoveel uren en onnoemelijk veel minuten achter mijn computer te hebben doorgebracht. Toch voor ik afsluit nog even een update geven voor mijn geïnteresseerde volgers :-).
Vandaag zijn overgegaan naar een mooi nieuw plekje, de Buitenspel verslagen en de Passion verslagen (ja ook die gaan mee ondanks dat het niet meer bestaat). De gastenboek pagina is klaar en 2 kwart van mijn "in 't Nieuws" is klaar.
Morgen weer een nieuwe dag, steeds een stukje verder komende.

22 Februari: Vandaag zijn de links/banners overgegaan, dit was een behoorlijk klus ook. Het uitzoeken en checken of ze nog wel up to date zijn en als dat zo was ze stuk voor stuk overbrengen naar hun nieuwe plaats. Maar op een enkele na (die ik niet overkreeg door externe factoren, deze volgen wat later dus alsnog) klaar. Ook al de locatie verslagen van de loop der jaren zijn overgezet. Al met al dus weer best veel. Of mijn streef planning nog gehaald wordt, ik hoop het maar is even afwachten want ik ben nog steeds opzoek naar een lopende balk o.a. Natuurlijk lees je het hier.

23 Februari: De controledame zijnde, vandaag nog even wat kleine dingen aangepast her en der van wat ik toch anders wilde hebben.
Daarnaast een heel leuk (vind ik in elk geval) stuk geschreven ter aanvulling op mijn pagina Memorie lane (je hebt het hierboven gelezen). Ging eigenlijk gewoon heel lekker en makkelijk ondanks dat ik zoveel computer heb gedaan de laatste tijd
.

26 Februari: Ik had gehoopt op 10 dagen maar dat is me helaas niet gelukt. De lopende balk is wel vandaag gevonden, alleen nog absoluut niet zoals ik hem wil hebben op mijn weetjes pagina. Dus kon ik er nog niets inzetten. Natuurlijk wordt mijn eerste tekst daar (zoals ze dan zeggen) een welkom stukje.
Wat me wel gelukt is, is mijn agenda uren voor dit jaar klaar te hebben. De 1225 uur die je volgens de regels van de belastingdienst als zelfstandige moet maken per jaar heb ik nu zeker al gehaald. Zoveel pagina's overzetten, een paar nieuwe pagina's ontwerpen, bestaande pagina's her en der een klein beetje extra mooi maken, en alle overige werkzaamheden die bij mijn nieuwe website komen kijken maken dat ik mijn uren quota ruimschoots gehaald heb. Dus ach het is zeker niet voor niets.
De komende 2 dagen besluit ik of ik nog iets heel nieuws op mijn website ga introduceren of toch niet, natuurlijk hou ik mijn trouwe mensen daarvan ook op de hoogte.
Ja mijn streefdatum is iets verlegt maar als perfectionist ga ik toch echt pas online als ik helemaal gelukkig ben met mijn behaalde eindresultaat. En vind dat ik je weer iets moois kan geven om op rond te snuffelen.
Dus "hang in there" zoals dan gezegd wordt.

28 Februari: Ok, het online gaan met mijn nieuwe site zit even tegen. Het blijkt toch moeilijker dan ik dacht om de goede lopende balk (lichtkrant wordt het ook genoemd) te vinden en op mijn weetjespagina te krijgen. Ja ik weet het en jullie ook, ik ga niet voor goed, of moet maar, ik ga voor perfect, dus er is een balk gevonden maar deze wil ik er absoluut niet op hebben. Aanpassen gaat niet dus zit er niets anders op dan verder te zoeken. Geeft me nog wel even tijd om ook nog wat andere details te ondervangen en bij te werken.

Ik doe nog steeds mijn best.

1 Maart: Een paar uur geleden ontving ik een sms-je met de tekst erin "kijk maar eens naar je weetjes pagina". En ja daar zag ik van alles gebeuren in de vorm van een balk die verschoof, van formaat veranderde, letters die van kleur en type veranderde. Mijn lopende balk is gevonden. En oh wat ging mijn hartslag gelijk omhoog hiermee. Niet veel later stond er in de balk een tekst in mijn letter kleur en type wat zei; + + + joepie het is gelukt, mooi he + + +. Natuurlijk kon ik niet anders dan alla minuut mijn telefoon ter hand nemen en bellen, wauw wat ben ik blij, en mijn computerboy/websitehulp/noodsprong (zoals ik hem liefkozend noem en hij absoluut niet erg vind) ook.

Straks hebben we afgesproken om nog wat dingen her en der op mijn site in orde te maken en natuurlijk ga ik dan mijn eerste tekst in mijn nieuwe balk plaatsen. Of de site dan ook morgen nog online komt kan ik nu nog niet zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat het niet lang meer duurt nu. En het een kwestie is van een paar uur of een......dag. In elk geval uiterlijk maandag zal wezen als eerder echt niet lukt.

Afgelopen nacht heb ik ervan gedroomd, ik weet zeker dat het deze nacht niet anders zal zijn.

Yes, HIJ IS ER. Ik/we zijn online 21.11 uur!!!!!

De eerste berichtjes vlogen mijn gastenboek al in. En ook per mail ontving ik een berichtje om 21.53 uur van mijn website/computerboy "we zijn trots op je, je hebt echt goed je best gedaan... knap hoor, zelf een gallery maken"

 

Vandaag, precies 7 dagen terug ging mijn nieuwe website in de lucht. Ik heb heel veel leuke berichtje gehad en felicitaties. Zowel in mijn gastenboek hier, als aanvulling op mijn schrijven in mijn profiel op FL en in pm berichtjes daar en ook in mijn persoonlijke mail.
Dus bij deze even een dank aan iedereen van mij het geeft me heel veel te weten dat het door zoveel mensen gewaardeerd wordt en zovelen er plezier aan beleven.